Zieke zebravinken :  The fastest message board... ever.
Alles over het voorkomen van ziektes bij zebravinken. Over slaphangende poten, bolstaande veren en wegstromende uitwerpselen. 
Drager van pokken?
Gepost door: leedebee ()
Datum: 10 december 2015 20:45

Ruim 3 jaar geleden namen we een vondeling zebravinkje in huis. Voor dit mannetje hadden we toen een vriendinnetje aangeschaft. Na een jaar of 2 werd ze opeens niet lekker, bolle veren en wat hijgerig. Heel snel daarna was ze dood. Toen een nieuw vriendinnetje gehaald. Zij kreeg na bijna een jaar opeens een onwijze bult bij haar oog. Bij de dierenarts geweest, antibiotica en zalf gehad en toen was het zo goed als weg. Ze bleef een klein bultje houden, maar daar leek ze verder geen last van te hebben. Na een tijdje kreeg ze aan haar andere oog een soort ontsteking / prutoogje. Weer zalfje gebruikt en het ging weg. Later weer het zelfde bij het eerste oog en daar krijgt ze nu een nieuw bultje bij! Weer bij de dierenarts geweest en die gaf aan dat het misschien pokken zijn. Wel ab.kuur gekregen in de hoop dat dat nog wat helpt, maar eigenlijk is het niet te genezen.
Ik heb nu dus het idee dat het mannetje drager is van het pokken virus, maar er zelf geen last van heeft. Als dit vrouwtje straks misschien ook dood gaat, dan durf ik er eigenlijk geen nieuwe bij te zetten, want dan krijgt die het misschien ook! Maar alleen kan ook niet... Wat nu?!? Is er een vogeltje die er bij zou kunnen die geen pokken kan krijgen?
Iemand ervaring met dit soort dingen?

Alvast bedankt


Re: Drager van pokken?
Gepost door: Matchmaker ()
Datum: 02 januari 2016 19:44

Er zou heel misschien een ander pokkendragertje bij kunnen, maar dat zou heel erg mis kunnen gaan. Een nieuwe vogel is dus eigenlijk geen optie, want die zullen allemaal vrij snel ziek worden.Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.
This forum powered by Phorum.