Diversen over zebravinken :  The fastest message board... ever.
Alles wat niet onder de overige fora valt. 
Wil je een helikopter? Bouw je eigen!
Gepost door: MinhazBD ()
Datum: 27 oktober 2023 16:03

chopperkits zijn een uitgroei ... Maar wat betekent dat voor jou en mij? Eén ding weten we wel: we zullen meer helikopters hebben om naar te lonken. Er gaat geen enkele dag voorbij

Motorchopperkits zijn een groei-industrie. Maar wat betekent dat voor jou en mij? Eén ding weten we wel: we zullen meer helikopters hebben om naar te lonken. e chopper huren Er gaat geen dag voorbij zonder dat er steeds meer foto's van choppermotoren verschijnen e chopper huren die net klaar zijn in alle motortijdschriften. In de weekenden, Wil je een helikopter? Bouw je eigen! Lidwoordwanneer we onze ‘hete’ ritten maken, zullen we vier of vijf fietsen op showafwerkingsniveau zien. Er zijn nu meer helikopters dan er de afgelopen vijfentwintig jaar zijn geweest.

De meeste van deze choppers zijn gebouwd op basis van motorchoppersets, de ‘bike in a box’-benadering. Maar hey, klop er niet op! Je eigen helikopter bouwen was nog nooit zo eenvoudig. Er zijn rollende chassissets, complete fietssets en framefabrikanten geven je een grote keuze als het gaat om de sprong wagen en een motorchopperset kopen.

Dertig jaar geleden moesten de old school helikopterbouwers beginnen met een kant-en-klare standaardfiets en deze letterlijk in stukken hakken. Met de moderne hakselaarsets is er een haalbaar alternatief voor het meenemen van de snijbrander naar je favoriete zachte staart!

Tegenwoordig heb je een goedkope en gemakkelijkere manier om de fiets vanaf de grond op te bouwen. Als je de kosten van het kopen van een nieuwe fiets en de kosten van het afhakken ervan meetelt, komt het veel goedkoper uit om vanaf stap één te beginnen, en je chopperkit. In plaats van de onderdelen weg te gooien die je nooit meer zult gebruiken, kun je beginnen met het bouwen van je eigen fiets met de onderdelen die je echt nodig hebt. Alle onderdelen zijn inbegrepen in de motorchopperset, samen met uitgebreide instructies.

Een van de eerste vragen die mensen stellen als ze overwegen een kit te kopen, is: hoe zal mijn fiets zich onderscheiden van alle andere chopperkits? Denk er eens zo over na: je gaat een chopperkit kopen. e chopper huren Een stapel ongemonteerd ruw metaal. Geen verf, geen echte afwerking, alleen een leeg canvas. Is uw smaak in verfklussen waarschijnlijk dezelfde als die van de volgende persoon, die precies hetzelfde kit koopt? Ik denk het niet. Hoe zit het met jouw smaak op het gebied van bolt-ons, stoelen, uitlaten? Het feit dat je de kit koopt, betekent niet dat elk klein ding precies zo moet zijn. Dat is het hele punt, nietwaar? Op deze manier is het heel eenvoudig om uw eigen aangepaste helikopter te bouwen uit een helikopterkit.

Een andere grote vraag is: “Hoe lang”? Het antwoord daarop is: zolang het duurt. Zelfs op de kitfietsen, die zo ontworpen zijn dat ze als gegoten zitten, zul je tegen enkele haken en ogen aanlopen. Het kan niet worden vermeden!

Als je een meer concrete gids wilt, probeer dan dit. Een ervaren bouwpakketbouwer (hoewel geen professional) die ik sprak, schat dat het 10 volle dagen duurde om zijn laatste helikopter uit een bouwpakket te bouwen. Voor iemand met minder ervaring kan het een paar dagen langer duren. Twaalf dagen van 9 uur komen neer op 108 uur. In de avonden en weekenden kan dit leiden tot drie of vier weken leven in een stapel motorfietsonderdelen! Wees dus bereid om de ervaring letterlijk te beleven als je de sprong waagt.

Hoe zit het met de praktische kant? Welnu, er is geen vervanging voor ervaring. De plek om te beginnen met het opbouwen van ervaring met de mechanische kant van het bouwen tot een kitfiets is met je huidige rit. Zorg ervoor dat u het basisonderhoud aan uw motorfiets kunt uitvoeren en begin vervolgens met een aantal eenvoudige demontagewerkzaamheden. Banden eraf, uitlaat eraf, echte basisdingen; dit alles zal bijdragen aan het opbouwen van een nieuw vertrouwen in de winkelkant van de zaak. Je kunt ook geweldige video's krijgen over onderhoud en zelfs over het bouwen van de custom motorfiets van je dromen. Lees de boeken, bekijk de video's en koop het t-shirt! Geloof me, alle voorbereidingen die je treft zullen je goed van pas komen.

Als je echt hopeloos bent op het gebied van de mechanische kant van de zaak, waarom zou je dan niet iemand anders betalen om je te helpen het te bouwen, of hem zelfs het hele ding voor je te laten bouwen? De kosten van de kit plus arbeid zouden wel eens goedkoper kunnen uitvallen dan het kopen van een helikopter “van de plank”.

En natuurlijk, als die prachtige helikopter op je oprit staat en je vrienden je vragen: “Was het het waard?” je kunt je naar de helikopter wenden, je hand over de vlammen op de tank en het gepolijste chroom slepen, je er weer naar toe wenden en zeggen: "Wat denk je ervan?"Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.
This forum powered by Phorum.