home | zebravinken-forum | links | contact

Zebravinken in de winter
 Nieuw bericht  |  Naar begin  |  Ga naar vraag  |  Zoeken  |  Log in   Volgende vraag  |  Vorige vraag 
 Wanneer naar binnen?
Auteur: Giejenne 
Datum:   14-09-2011 23:05

Ik heb inmiddels nog maar 1 koppel zebravinken (de kinders moesten helaas de deur uit). De ouders hebben inmiddels alweer een nest gemaakt die ik verving met nepeieren. Ze hebben er een week op gebroed en vandaag haalde ik ze weg.

Nu is mijn vraag als volgt: het popje slaapt altijd heel mooi beschut in een nestkast met kokosvezel. Het mannetje slaapt in een kommetje. Is het normaal dat man en vrouw apart slapen?

Daarnaast maak ik mij zorgen dat het mannetje niet voldoende beschut zit. Het is een hok van 80cm bij 40cm en 170 hoog. 1 zijkant zit dicht met hout en de voorkant zit 2/3 dicht met plexiglas. Alleen de zijkant is tot aan de nok van de kooi open. Het kommetje hangt net onder de rand van het dak (dus nog wel redelijk beschut). Kan dit kwaad?

Ik heb wel een houten schuurtje (zon hut die je zelf in elkaar kunt zetten). Wanneer moet ik ze hier in gaan zetten. Wanneer het gaat vriezen of eerder? Sorry voor de vele vragen, maar het wordt snel kouder en ik wil ze toch juist verzorgen.

Reageer op dit bericht
 
 Re: Wanneer naar binnen?
Auteur: aniko 
Datum:   20-09-2011 09:43

hallo Giejenne.
als het hok beschut hangt en je de nestjes verplaatst naar de kant waar ze echt uit de wind en regen hangen kunnen ze zelfs overwinteren buiten..
je zou ook een plastik kunnen doen over de openkant.
maar ze moeten wel lucht houden natuurlijk.
ik zelf heb ze binnen zitten en ik denk dat als je ze binnen wilt in het schuurtje je dat het beste kunt doen als het echt vies weer gaat worden.
met teperaturen rond de 10 /12 graden nachttemp. en gure wind enzo.
ik zelf zou het wel doen.
maar mocht ik het helemaal fout zeggen dan reageren ze vast wel.
groet Aniko.

Reageer op dit bericht
 
 Re: Wanneer naar binnen?
Auteur: Janno 
Datum:   20-09-2011 18:20

kijk idd waar de wind naar binnen komt,
een nat hok en in de wind dat is niet goed.
anders kunnen ze gewoon buiten blijven.
hoe koud of guur het is maakt niet uit.

dus maak je hok wind dicht en er is geen probleem

groet janno

Reageer op dit bericht
 
 Re: Wanneer naar binnen?
Auteur: C@rl@ 
Datum:   14-10-2011 22:57

Ik haal sinds vorige winter de Zebra's naar binnen. Daarvoor heb ik ze 4 winters buiten gehad. Ik vind dat je 's winters nauwelijks buiten bent en ze dus wel erg eenzaam zitten en ik er zelf ook niets aan heb. Vorige winter was het eigenlijk uit noodzaak, ik had heel erge last van muizen. Ik heb dus een hok binnen laten bouwen van 2.00x 2.40x 60 (hxbxd) en vond het eigenlijk veel leuker om ze binnen te houden.

De keerzijde ervan is dan weer dat je erg lang moet wachten in het voorjaar voor ze weer naar buiten kunnen. Het was een prachtig voorjaar, in principe hadden ze eind Maart al naar buiten gekund. Maar dat weet je van te voren nooit. Het had in April nog wel weer kunnen gaan vriezen 's nachts...... Dus hebben ze tot half Mei binnen gezeten.

Reageer op dit bericht
 Forumlijst  |  Gegroepeerde weergave   Volgende vraag  |  Vorige vraag 


 Forumlijst  |  Nieuwe login aanmaken 
 Gebruikers Login
 Gebruikersnaam:
 Wachtwoord:
 Onthoud mijn login:
   
 wachtwoord vergeten?
Voer uw emailadres of gebruikersnaam hier in en een nieuw wachtwoord wordt verzonden aan het emailadres dat bij uw profiel hoort.
© Copyright 2001-2012 Zebravink.nl