home | zebravinken-forum | links | contact

Zebravinken en het broeden
 Nieuw bericht  |  Naar begin  |  Ga naar vraag  |  Zoeken  |  Log in   Volgende vraag  |  Vorige vraag 
 Vraag nestje
Auteur: Hann 
Datum:   04-09-2015 17:58

Hallo, ik heb hier al enige tijd meegelezen maar zit nu zelf met een probleem. Ik heb sinds een aantal maanden een wat grotere buitenkooi met hierin twee koppels zebravinken en een koppel dwergkwartels.

Nou is de ene pop constant bezig met nestjes bouwen en eieren leggen. Haar eerste nestje kwamen twee eitjes van uit die binnen no time beide dood waren. Ik dacht prima het is een jonge pop en haar eerste nestje dat is nog mogelijk. Haar tweede legpartij deed helemaal niks dus die heb ik verwijderd. Nu heeft ze haar derde nestje van zes eieren, inmiddels zijn er twee uitgekomen. Deze waren veel levendiger (had ze al enkele keren met het snaveltje omhoog zien komen als moeders van het nest was) dan haar eerste jong dus ik verwachtte dat ze deze een stuk beter verzorgt. Nou was ik net het water aan het verschonen en nieuw voer in de bakken aan het doen en ik denk was is ze nou toch raar aan het doen, zie ik dat ze een van de jongen aan de punt van de vleugel in d'r bek heeft. Meteen toen ik het zag gooide ze het jong terug en vloog ze weg dus ik denk zal toch eens kijken wat ze aan het doen is. Nu zie ik allemaal bloedspettertjes op de eieren en beide jong hebben de punt van hun vleugeltjes kapot. Ook lagen ze nu vrij rustig in het nest. Ik vraag me af of ze nog leven nu maar vraag me meer af of het normaal is dat moeder de jong dus beschadigd. Moet of kan ik iets anders doen? Ondanks dat ze rustig waren lag de pop binnen no time nadat ik klaar was alweer op het nest, neem aan als de jong echt niet meer leven dat ze dit niet meer doet? Deze pop is overigens op het moment dat ze geen nest is vrij agressief naar alles wat in haar buurt komt. Het mannetje mag nog in haar buurt komen maar als het andere koppel binnen de 20 cm bij haar in de buurt komen word ze boos. Net als dat ze op de grond zit te pikken en een dwergkwartels haar voorbij loopt. Nu heeft dit koppeltje ook beide nestjes in gebruik...de pop ligt op d'r nest haar mannetje ligt in het nest ernaast. Het andere koppeltje ligt nu in een voederbak...

Reageer op dit bericht
 
 Re: Vraag nestje
Auteur: Matchmaker 
Datum:   02-01-2016 19:37

Het is niet normaal dat een pop dit doet. Het klinkt als een hele aggressieve pop en ik zou eerlijk gezegd geen idee hebben wat ze doet. Of wat je eraan zou kunnen doen. Ik weet wel dat dit absoluut geen normaal gedrag is en je misschien moet overwegen haar weg te doen.

Reageer op dit bericht
 Forumlijst  |  Gegroepeerde weergave   Volgende vraag  |  Vorige vraag 


 Forumlijst  |  Nieuwe login aanmaken 
 Gebruikers Login
 Gebruikersnaam:
 Wachtwoord:
 Onthoud mijn login:
   
 wachtwoord vergeten?
Voer uw emailadres of gebruikersnaam hier in en een nieuw wachtwoord wordt verzonden aan het emailadres dat bij uw profiel hoort.
© Copyright 2001-2012 Zebravink.nl